Skip to main content

Projekter

KØBENHAVN

Postbyen — nyt bykvarter i det centrale København

På den gamle postgrund i centrum af København er de gamle postbygninger revet ned til fordel for etablering af Danske Banks nye domicil samt opførelse af blandet bolig, erhverv, hotellejligheder mm.

I et samarbejde med bygherren Danica er hovedentreprenøren på Etape 2 KPC. På Etape 2 opføres byggeri på ca. 92.000 m² etageareal til en samlet værdi af mere end 2 mia. kr. Anden etape af byggeriet er sat i gang på et tidspunkt, hvor første etape stadig er under opførelse (af en helt anden hovedentreprenør). Dette kræver særlig opmærksomhed på sammenbygningen af byggerierne i de to etaper.

Landinspektørkontoret er rådgiver for KPC på projektet, hvor arbejdsopgaverne foreløbig har været at sikre og kontrollere tegningsgrundlaget til brug for underentreprenørerne forud for pæleramning og placering af byggeriet, foruden etablering af fikspunktsnet og diverse opmålingsopgaver i projekteringsfasen. Fikspunktsnettet skal sikre, at de mange landmålere på pladsen kan arbejde ud fra det samme grundlag, således at byggeriets 2 etaper passer nøjagtigt sammen. Fikspunkterne skal også være med til at sikre, at byggeriet placeres korrekt og lovlig på grunden.
https://postbyen.dk/

’’Fikspunktsnettet skal sikre at de mange landmålere på pladsen kan arbejde ud fra det samme grundlag, således at byggeriets 2 etaper passer nøjagtigt sammen.’’

— ULRIK THOMSEN